1 Mayıs 2009 Cuma

Tahinli Kurabiye


Tadına baktığınızda "işte bu" diyeceğiniz bir lezzet. Tam anlamıyla, hatta hakkıyla bir kurabiye :)

Malzemeler:
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
2 çay bardağı sıvı yağ
3 1/2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Un, şeker,tahin, yumurta, yağ, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içinde birleştirin ve yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak önce yumurta akına, sonrada cevize bulayıp tepsiye dizin. Kurabiyelerinizi 160 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey var ki, o da bu kurabiyelerin çok çabuk piştiğidir. Ve piştikten sonra kurabiyeler tamamen soğumadan tepsiden almayın, yoksa hemen parçalanır. Ayrıca tam tadıyla yemek istiyorsanız kurabiyeleri bir gün sonra yemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder