5 Mayıs 2009 Salı

Zeytinyağlı Kereviz


MALZEMELER:4 orta boy kereviz
2 orta boy patates
4 havuç
1 baş soğan
4-5 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı un
1 portakal suyu
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağ
YAPILIŞI:Soğanı ince ince, sarımsakları küçük küçük doğrayın, tuzunu ekleyip zeytinyağında kavurun. Havuçları doğrayın (isteğe göre halka, şerit veya çiçek) kavrulan soğanların üzerine ekleyin bu arada şekerini de katın. Patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra kavrulmuş havuçların üzerine ekleyin, ocağın altını kısın. Diğer tarafta kerevizleri soyup, doğrayıp limonlu suyun içinde bekletin (limonlu su kerevizin kararmasını önlüyor). Patates ve havuçlar pişmeye başlayınca kerevizleri de ekleyip kısık ateşte bir süre daha pişirelim. Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz suyu sebzelerin üzerine ekleyip pişmeye bırakalım. Yemeğimizin altını kapatmadan önce 1 portakal ve 1 limonun suyu ile 2 tatlı kaşığı unu karıştırıp kerevizlerin üzerinden gezdirelim. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Zeytinyağlı kerevizimiz hazırdır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder