1 Mayıs 2009 Cuma

İç Pilav





Malzemeler:

2 çorba kasesi pirinç

4 büyük soğan

½ kg tavuk ciğeri

1 paket dolmalık fıstık

1 paket kuş üzümü

Karabiber

Pul biber

Yeni bahar

Tarçın

Tuz

Zeytinyağ.




Yapılışı:

Pirinci en az 2 saat önceden, üzerine tuz dökerek kaynar su ile ıslatın. Tavuk ciğerlerini küçük küçük doğrayıp yıkayarak süzgece koyun ve suyu süzülene kadar bekletin. Diğer taraftan soğanları doğrayın, zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar kavrulmaya başlayınca dolmalık fıstıkları ve kuş üzümünü katıp biraz çevirin. Suyu süzülmüş tavuk ciğerlerini ve tüm baharatları katıp ( tarçın yarım çay kaşığı olacak, diğerleri isteğe göre) güzelce kavurun. Islanmış pirinci içindeki nişastası gidene kadar yıkayıp süzdürün ve karışımın içine katıp, iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra 2 çorba kasesi pirince, 2, 5 çorba kasesi su koyup tencerenin ağzını kapatın. Kaynamaya başlayınca, ocağı en kısık ayara getirin. Pilav piştikten sonra, tahta kaşıkla önce karıştırın, daha sonra bildiğimiz yuvarlak kek kalıbının içine pilavı biraz bastırarak yerleştirin. Düz bir tabağa kalıbı ters çevirin, servisi düz kaşık ile yapın. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder