1 Mayıs 2009 Cuma

Ağlayan Pasta


Malzemeler:
4 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan süt
1,5 fincan kakao
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu:
1 paket çikolata sosu ( 1 su bardağı süt ile pişecek)
2 paket krem şanti ( 2 su bardağı süt ile hazırlanacak)
3 1/2 su bardağı süt ( pasta fırından çıkınca üzerine soğuk olaraka dökülecek)
*Toplam 7 su bardağı süt

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile tamamen beyazlaşıncaya kadar çırpın. Çırpılmış olan karşıma sütü ekleyin, sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir tel eleğin içine koyun ve eleyerek yumurta şeker ve süt karışımının içine katın. Bu tür pastalarda en önemli inceliklerden biri tahta kaşık kullanılmasıdır, karışımı hızlı bir şekilde tahta kaşık ile karıştırın ve katı yağ ile yağlanmış tepsiye karışımı döküp, 160 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Pastanız fırından çıkar çıkmaz üzerine 3 1/2 su bardağı soğuk sütü her tarafına eşit şekilde yayılacak biçimde dökün. Pastanız biraz soğuyunca daha önceden hazırlayıp dolaba koymuş olduğunuz krem şantiyi pastanın üzerine sürün. Önceden pişirilmiş ve soğutulmuş çikolata sosunuda en üstüne döktükten sonra, bir kaç saat buzdolabında bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder